Lørdag kan du kjenne på denne flyfølelsen

FLYR: Bjørn Nyfløtt har nylig flydd ved Dolomittene. Lørdag er han tilbake i det kjente, som kursinstruktør i Gausdal.

FLYR: Bjørn Nyfløtt har nylig flydd ved Dolomittene. Lørdag er han tilbake i det kjente, som kursinstruktør i Gausdal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Her svever Bjørn Nyfløtt i hangglider rundt høye fjell i Dolomittene. Lørdag er han tilbake på Segalstadjordet i Gausdal for å gi nybegynnere litt av den samme følelsen.

DEL

Spotwing Hang- og paragliderklubb drar i gang et nytt høstkurs, denne gangen med Bjørn Nyfløtt fra Gausdal og Dag Ring fra Tretten som instruktører.

De to kom nylig hjem fra Col Rodella i Italia, der de har flydd ved Dolomittene.

I helgen er de tilbake der mange her i distriktet blir kjent med sporten, ved Segalstad Bru.

– Alle som er interesserte i hanggliderkurs, kan møte opp til en gratis prøvedag lørdag, før vi begynner med kurs søndag, sier Nyfløtt.

Når en prøver hanggliding, blir en dratt opp med vinsj for å fly over et jorde, festet til en line.

– Med vinsjen blir eleven på de første turene trukket i en høyde på én til to meter. Når en mister fotfeste, får en kjenne på følelsen av å fly, sier Nyfløtt, som sammenligner et kurs i hanggliding med å lære skihopping.

– Ingen går rett i storbakken. Vi begynner i det små. Det handler om å opparbeide tiltro til utstyr og egne ferdigheter, som her når høyden i lina økes og en senere har svingøvelser, før en til slutt slipper seg ut fra Einstad, med Segalstad Bru under seg. Derfor spiller det ingen rolle om eleven har høydeskrekk. Noen turer derfra og en vil oppnå sertifikat, sier Nyfløtt.

Hele kurset tar to-tre måneder.

– Vi er prisgitt været. Vi vet aldri hvor mange helger vi trenger. Det forrige kurset ble gjennomførte på to måneder, men da var vi heldige med været, sier Nyfløtt, som vil at flere skal få oppleve sporten.

– Det gir fantastiske naturopplevelser og ikke minst en frihetsfølelse ved å kunne sveve time etter time.

Artikkeltags