Lillehammer kommune har siden 2014 vurdert forskjellige løsninger for å få til en fotballhall. Det er helt klart mange som ønsker en fotballhall, men hvordan skal man få den finansiert og drevet?

En ting er sikkert, og det er at det ikke er en lovpålagt tjeneste å legge til rette for en fotballhall med kommunale midler. Det er heller ikke en menneskerett å kunne spille fotball i vinterbyen Lillehammer hele året.

Folkehelseperspektivet er viktig, og vi som bor i Lillehammer og omegn har kilometervis med turstier om sommeren og skiløyper av høy kvalitet om vinteren - MÅ vi da absolutt kunne spille fotball i en hall på vinterstid, eller går det an å være mer allsidig og bruke andre muligheter for å ta vare på folkehelsen vår?

Jeg tenker ofte på om fotballen har presset seg selv opp i et hjørne som fjerner seg mer og mer fra det "vanlige" livet. Skal man ha betalte trenere, eller skal det fortsatt være dugnadsånden som teller? Og er det ikke hevet over all logisk tenkning at en toppfotballspiller skal tjene mer enn 5 millioner i uka?

Lillehammer KrF er ikke imot en fotballhall, men vi er imot å bruke kommunale midler på innvestering og drift av en fotballhall.

Jytte Sonne, Lillehammer KrF