Husmorbloggen

Marit Marie Hagesveen er hjemmeværende og driver bloggen «Husmor anno 2008» fra stua i Moelv.

Marit Marie Hagesveen er hjemmeværende og driver bloggen «Husmor anno 2008» fra stua i Moelv. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Før gikk husmødrene på husmorgymnastikk, i husmorforeningen og på husmorfilmen. Nå blogger dem ...

DEL

Marit Marie Hagesveen (39) ved Moelv i Ringsaker er husmor og blogger.

Se bloggen her

De siste 20 åra har husmoren vært en truet art. Og Norges Husmorforbund har siden 1997 hett Norges Kvinne- og Familieforbund. Det finnes kretslag av forbundet i både Oppland og Hedmark. Liv Rykhus fra Vinstra er leder i Gudbrandsdal sone.

Marit Marie er stolt over å være husmor, sjøl om det i dag skal hete «hjemmeværende» for å være fint nok. Så stolt at hun gjennom nettsamfunnet Origo i fjor vår laget sin egen sone med det kanskje ikke aller hippeste navnet «Husmor anno 2008».

Se bloggen her

Responsen uteble ikke.

Noen stor sone er riktignok ikke «Husmor anno 2008» ennå blitt. I dag har den 14 medlemmer. Per 8. januar var det loggført 21 innlegg, 302 kommentarer og 40 bilder. Samt ett nytt medlem siste uke.

Slik presenterte verten Marit Marie Hagesveen seg da hun etablerte nettsonen: «Alle har en hverdag, og de fleste har et hjem. Jeg er litt frustrert over at mye går på det materialistiske for å få folk til å se lykkelige ut. Er det den gamle PEP-reklamen med skinnende oppvask og gulv som kan spises, som gjelder ennå?»

- Hvorfor opprettet du sonen, og hvordan er det å være blogger?

- Folk i dag drar det så langt med å ha det fint og flott materielt. De skal drive familien og alt som hører til mens de attpåtil har full jobb. Det materielle koster. Ikke bare penger, men mye tid for å skaffe seg pengene og alle de nye tingene. Jeg har reagert på det i mange år, hvorfor ikke flere heller tar vare på det de har. Da kan selvfølgelig ikke alt være like blankpussa rundt en, men er det egentlig det blanke som betyr mest?

Marit Marie sier hun blogger om det som engasjerer henne. Hun synes det er moro at flere enn henne er opptatt av de samme tingene.

- Jeg startet med å skrive om hjemmet i hverdagen, og fikk 42 kommentarer.

Se bloggen her

- Hvorfor kalte du sonen «Husmor anno 2008»?

- Fordi jeg ville det skulle være en sone hvor vi diskuterer det som har med hus og hjem å gjøre. Og det er jo omtrent alt mulig; temaet er nesten grenseløst.

- Hvem er medlemmene dine?

- Enslige og familiefolk. To av dem er faktisk menn, og det er ikke bare mennesker her i distriktet. Sonen er ment å være en motvekt-blogg. Motvekt mot jaget etter materiell luksus og fin fasade. Altfor få har råd til å være hjemme i dag, hvis de da ikke er sjukmeldte eller har arbeidet helsa fra seg.

- Så det er noen som tenker som deg?

- Jeg får i alle fall kommentarer på bloggen fra folk som tenker nesten som jeg, sjøl om det innimellom er en blanding av seriøse og kverulanter. Målet mitt er at det skal være et pusterom.

Mannen til Marit Marie heter Paul. I familien er det tre unger. Den eldste på 16 bor på hybel. Den mellomste er 14. Og så er det Susanne på seks og ettåringen Trofast.

I Røsslyngvegen 30 finnes ingen 42 tommers flatskjerm med surroundlyd. Heller ingen hjørnesofa minsten ikke får hoppe i, eller den storvokste setter-valpen ikke får kravle og nure i.

- Tid til hverandre eller til å ta vare på naboen er det blitt mindre av fordi det er sånt vi ikke har tid til lenger. Jeg er ikke prakteksemplar på det motsatte, men reflekterer mye over dette jaget. Vet du, idealet mitt er hovedpersonen i den gamle norske filmen «Støv på hjernen». Hun var jo liksom sjefstøvtørkeren, men endte opp som noe helt annet enn den som skulle vise fram den beste og fineste fasaden.

Artikkeltags