I GD fortsetter gruppelederen i Innlandet Ap partiets vendetta mot Lom sin største næringsvei, reiselivsnæringen. Her kjefter Ap sin representant uhemmet på Lom kommune og gir kommunen skylden for at næringslivet har valgt å stå utenfor fylkeskommunens egen konstruksjon, Nasjonalparkriket. Her oser det av tukt, tamp og pressmiddel.

Det er da vitterlig ikke Lom kommune som har valgt et utenforskap. Politikerne i Lom har klokelig lyttet til kommunens største næring. Som medlem av Visit Jotunheimen er jeg stolt over en slik politikkutøving.

De folkevalgte gjør nettopp det som Innlandet har glemt – eller rettere sagt – ikke vil. Politikerne i Lom viser sitt folk tillit og støtter opp om sine næringer. Også reiselivet. Tusen takk! Det motiverer, girinspirasjon og investeringslyst selv i koronatider.

Ap-representanten er å forstå slik at reiselivsnæringen bør detaljstyres av politikere og administrasjon sittende uhorvelig langt borte fra vår virkelighet. Også når det gjelder salg, markedsføring og merkevarebygging vet de bedre enn næringen selv. Det er ikke alltid slik at embete gir forstand.

Det er urovekkende at Innlandet Ap ikke har satt seg inn i hvordan Visit Jotunheimen er organisert. Dette selskapet er initiert av næringen selv og ikke Lom kommune, slik Ap skriver i sitt innlegg. Når veien i Leirdalen blir ødelagt av flom, at snøfreseren går i stykker med 200 ventende gjester, at det skjer en tragisk ulykke i fjellet – eller en uforglemmelig solsinnsdag med et mylder av glade og tilfredse besøkende, føles det trygt å vite at vi kan støtte hverdagen og lommeboka vår på nærmere 60 næringskolleger med stor kompetanse i Visit Jotunheimen, et 20 talls medarbeidere og kloke og kunnskapsrike politikere i Lom.

For Leirvassbu og Sulheim,
Christian Sulheim, Lom

Jeg opplever at Visit Jotunheimen misbruker korona-situasjon for å få en bistand som Lom kommune aktivt har valgt bort tidligere

Koronakrisestøtte - også til Visit Jotunheimen AS!