Gå til sidens hovedinnhold

Mann fra Mesnali omkom

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var den 54 år gamle Tore Øverengen fra Mesnali som omkom på Sør-Mesna.

Øverengen var ute på skøytetur på Sør-Mesna lørdag, da han gikk gjennom isen. Øverengen arbeidet til daglig ved Montebellosenteret i Mesnali, der det ble flagget på halv stang mandag.

LES OGSÅ: Savnet mann hadde gått gjennom isen

- Tragisk hendelse

Lensmann Terje Krogstad ved Ringsaker lensmannskontor opplyser at den omkomne hadde med seg sikringsutstyr da han la ut på tur lørdag.

- På tross av at han hadde med pigger som hjelpeutstyr for å komme seg opp av vannet ved et uhell, gikk det galt, sier Krogstad.

- Har dere noen formening om hva som var foranledningen til drukningen?

- Vi har ingen grunn til å tro at det dreier seg om noe annet enn en tragisk hendelse. Det er derfor ikke bedt om obduksjon fra vår side, sier Krogstad.

Den omkomne ble meldt savnet av familien søndag, dagen etter at han la ut på isen.

Bilen ble senere funnet ved Sør-Mesna. Fra land observerte letemannskapene et hull i isen, cirka én kilometer sør for bryggene, og mannen ble funnet der.

- Ha med sikringsutstyr

I kjølvannet av ulykken oppfordrer lensmann Krogstad publikum om å være forsiktig med aktiviteter på islagte vann før isen er tilstrekkelig tykk.

- Vær påpasselig, forsikre deg om at isforholdene er trygge og hold deg unna elveutløp. Det kan være understrømmer som gjør isen utrygg. Snakk gjerne med lokalkjente om forholdene og ha med nødvendig sikringsutstyr når du beveger deg ut på isen, sier Krogstad.