Mann i 20-årene funnet etter større leteaksjon

DEL

Politiet og Røde Kors satte onsdag kveld igang en leteaksjon i området ved Vardhø/Sletthø på Høvringen. En skiløper i slutten av 20-årene kom ikke tilbake etter en skitur, og politiet ble varslet litt etter klokken halv seks onsdag ettermiddag.

Rundt klokken 23 ble mannen funnet i god behold av letemannskaper i en av i alt 18 skuterpatruljer som var med på den omfattende leteaksjonen.

– Han ble funnet i området ved Nordre Siljehaugssætra av en skuterpatrulje. Han ble funnet utendørs og gikk fremdeles på ski da patruljen fant ham, forteller operasjonsleder Bård Einar Hoft til GD onsdag kveld.

Mannen er fra Oslo-området, og er på hyttetur på Høvringen. Politiet har foreløpig ikke fått noe rapport på om mannen trenger medisinsk tilsyn.

– Vet dere hva som har skjedd?

– Vi har ingen informasjon om hva som har skjedd, så vi må få han trygt ned igjen og ta en prat med han etter hvert, sier Hoft.

Luftambulanse og politihelikopter ble også satt inn i søket etter mannen, men begge måtte avbryte søket på grunn av værforholdene. Det er snøvær og liten kuling i området.

Artikkeltags