Gå til sidens hovedinnhold

Mann i 20-årene omkom i frontkollisjon mellom lastebil og personbil

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke mellom en lastebil og en personbil i Fåvang søndag kveld.

Oppdatert mandag klokken 12:57

Mandag morgen opplyste Politiet i Innlandet at vegen var ryddet etter dødsulykken på E6, og at pårørende er varslet.

– Nå skal politiet sammenstille undersøkelser og gjøre vitneavhør, sier politiets operasjonsleder Bård Einar Hoft.

Lensmann i Midt-Gudbrandsdalen, Jon Gaarden, forteller til GD at de avventer rapport fra ulykkegruppa til Statens vegvesen før de kan konkludere om hva som var årsak til ulykken. Det var også en politipatrulje fra norddalen og kriminalteknikere på stedet.

Det var en mann i 20-årene med lokal tilknytning som omkom i ulykken.

Ulykke

Sammenstøtet skjedde søndag kveld, mellom en personbil og en lastebil. Noen minutter senere opplyste politiet om at føreren av personbilen var omkommet.

– Det har vært en møteulykke mellom en lastebil og en personbil. Helsevesenet på stedet bekreftet at en person i personbilen var omkommet, sa operasjonsleder ved politiet i Innlandet, Atle Bernhoft von Obstfelder, søndag kveld.

Operasjonslederen opplyste at det ikke ble igangsatt livreddende førstehjelp på stedet.

Pårørende varslet

Dødsulykken skjedde på E6 ved Krekke rasteplass i Fåvang, rundt klokken 19:42.

– Det var to personer i lastebilen, som begge fremstår fysisk uskadde, sa Obstfelder.

Han kunne fortelle at ulykkesgruppen i vegvesenet var varslet, så vel som politiets kriminalteknikere. Litt over klokka ni søndag kveld bekreftet politiet til GD at den omkommende var identifisert, og at de pårørende var varslet.

– Lokalt kriseteam bistår familien. Det er en mann som er omkommet, noe mer informasjon enn det vil vi ikke gå ut med nå, fikk GD opplyst søndag kveld.

Flere vitner

GDs reporter på stedet meldte om at personbilen lå ute i grøfta på den ene siden av vegen mot rasteplassen, mens lastebilen lå i grøfta på motsatt side av vegen. Vegen var sperret av fra begge sider, og det var både brannvesen, ambulanse og politi på stedet.

– Årsaksforhold må vi komme tilbake til, men det er noe vi prioriterer. Det er flere vitner til hendelsen som kom kjørende bak, opplyste Obstfelder søndag kveld.

Vegen var stengt i begge retninger etter ulykken, men er mandag morgen åpen igjen.