Mann i 30-årene siktet for drap på Vinstra – politiet ber om fire nye uker i fengsel

Foto:

Påtalemyndigheten har bedt om fengsling i fire nye uker av den siktede i saken der en person ble funnet død på Vinstra 15. august i år.

DEL

– Det vi kan si er at etterforskningen har brakt på det rene at siktelsen endres til å gjelde drap, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik.

Politiet begjærer mannen i 30-årene varetektsfengslet i fire nye uker, som blant annet begrunnes med gjentakelsesfare.

– Det er selvfølgelig at det foreligger gjentakelsesfare, og at det kan skape utrygghet i og omkring Vinstra dersom vedkommende løslates, sier Ringvik.

Mannen i 30-årene ble først siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 60-årene ble funnet død i et boligkompleks på Vinstra i midten av august. Siktelsen er nå endret til å gjelde mistanke om drap, opplyste politiet i Innlandet i en pressemelding fredag.

Samtykker til fengsling

Bakgrunnen er at det ut fra opplysninger i saken foreligger skjellig grunn til å tro at avdøde ble kvalt, ifølge politiet.

– Etterforskningen har så langt vært omfattende, med blant annet henblikk på å forsøke å avklare motiv, uten at politiet per i dag kan gi noe fullgodt svar. Siktede har så langt ikke kunnet kaste nevneverdig lys over hendelsesforløpet på grunn av blant manglende hukommelse, heter det i pressemeldingen.

Siktedes forsvarer, advokat Kåre Lund, har samtykket til nye fire uker med varetektsfengsling. Fengslingsmøtet vil foregå som en såkalt kontorforretning fredag. Det vil si at siktede ikke selv vil være til stede under fengslingsmøtet.

Ifølge politiet vil den videre etterforskningen blant annet innebære å ferdigstille ulike prosjekter som politiet har igangsatt, og avvente resultatet av de rettsoppnevnte sakkyndige vedrørende rettspsykiatriske undersøkelser.

Artikkeltags