Mann i 30-årene var kraftig beruset under pågripelsen etter det mistenkelige dødsfallet på Vinstra

Politiet pågrep den siktede mannen i 30-årene uten dramatikk torsdag kveld. Da skal han ha framstått svært beruset. Det kommer fram i fengslingskjennelsen fra Hedmarken tingrett.

Politiet pågrep den siktede mannen i 30-årene uten dramatikk torsdag kveld. Da skal han ha framstått svært beruset. Det kommer fram i fengslingskjennelsen fra Hedmarken tingrett. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da politiet pågrep mannen i 30-årene, som er siktet for grov kroppsskade, var han svært beruset. Det er ingen vitner til det mistenkelige dødsfallet av mannen i 60-årene som skjedde i hans eget hjem.

DEL

Det kommer fram i fengslingskjennelsen fra Hedmarken tingrett. Mannen er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. I straffeloven er dette overtredelse av straffeloven paragraf 274 første ledd, jamfør paragraf 273.

Lørdag ble han varetektsfengslet i inntil fire uker fram til 14. september. Tingretten tok begjæringen om varetektsfengsling til følge.

– Han er ikke blitt avhørt enda, og jeg vet ikke når det vil finne sted. Han har det tungt, og har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier forsvarer Kåre Lund til GD mandag.

Les også: Vinstra-siktet varetektsfengslet i fire uker

Advokat Kåre Lund er forsvarer for den siktede mannen i 30-årene.

Advokat Kåre Lund er forsvarer for den siktede mannen i 30-årene. Foto:

Framsto svært beruset

Det var torsdag kveld at en mann i 60-årene ble funnet død i sin egen bolig på Vinstra. Den siktede har samtykket i at han blir varetektsfengslet, men han har ikke tatt stilling til straffskyld. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19:21 torsdag kveld. Mannen i 30-årene ble pågrepet i nærheten av boligen der 60-åringen ble funnet død.

Den siktede og avdøde har bodd ved siden av hverandre i en årrekke, men politiet har ikke kommentert om det var en relasjon mellom de to.

Den involverte er kjent fra politiet fra før, og pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk. Da han ble pågrepet hadde han mye blod på seg, og han framsto svært beruset. Han skal også ha fortalt til en venn at han skal ha vært i slagsmål.

Politi ved åstedet på Vinstra der en mann i 60 årene ble funnet død torsdag kveld.

Politi ved åstedet på Vinstra der en mann i 60 årene ble funnet død torsdag kveld. Foto:

Les også: Siktede etter dødsfallet på Vinstra aksepterer varetekt, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet

Varetektsfengslet i fire uker

Retten tok begjæringen om varetektsfengsling til følge, i bakgrunn om at siktede kan begå nye alvorlige voldshandlinger, og at han kan med skjellig grunn mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder. Retten frykter også at siktede kan kontakte mulige vitner som kan gi opplysninger om bakgrunnen for handlingen eller andre forhold av betydning for oppklaring av saken.

Fengslingsmøtet ble holdt som en såkalt kontorforretning uten rettsmøte. Retten fant det ubetenkelig å behandle saken uten at aktor og forsvarer, samt siktede var til stede. Mannen er tidligere dømt for voldsepisoder. Begge disse skal ha foregått i ruspåvirket tilstand, og hans personlighet endres ved stort alkoholinntak.

Grov kroppsskade kan straffes med fengsel inntil 10 år.

Les også: Forsvareren skal møte siktede i løpet av kvelden

Les også: Den siktede var blodig og aggressiv, og banket på dører i nabolaget
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken