Gå til sidens hovedinnhold

Mann ønsket seg en «Sugar girl» – svaret til 16-åringen imponerte politiet

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg skulle ønske at flere jenter på 16 år svarte sånn, sa politiadvokaten og leste opp chatutvekslingen mellom jenta og den 39-årige mannen.

(Nettavisen): Den 16 år gamle jenta fikk en chatmelding fra en 39 år gammel forretningsmann som ville treffe henne på «fine hoteller» og lovte at han «betaler bra» for sex.

«Hei. Søker en sugargirl til spennende treff og delt hygge. Synes du er utrolig søt. Du må være glad i sex. Betaler bra», sto det blant annet i chatmeldingen som var utstyrt både med kyssesmiley og pengesekkemoji.

Lot seg ikke lokke

Jenta lot seg ikke lokke. Svaret hennes var bestemt avvisende: «Du får ikke noen på din alder? Vil bare få sagt at jeg er lei meg på vegne av dem som kanskje går med på noe sånt bare for å få penger», skrev hun tilbake.

– Jeg ønsker at flere jenter på 16 år skriver sånn, men det vi har sett under vår etterforskning er at mange ikke gjør det. Det er veldig mange som går med på veldig mye etter kontakt med eldre menn over nettet, sa politiadvokat Marianne Høyer på pressekonferansen.

Korrespondansen mellom 16-åringen og den 39 år gamle mannen ble lest opp helt på slutten av Trøndelag politidistrikts pressekonferanse torsdag.

Politiet hadde kalt inn til pressen for å orientere angående forlenget varetektsfengsling for en mann i 40-årene som er siktet for overgrep mot unge jenter. De fleste jentene i den saken er mellom 13 og 15 år, noen som unge som 11 år. De fleste av ofrene holder til i Trondheim. Jentene er blitt kontaktet på Instagram og deretter på Snapchat.

Trend bekymrer

Saken om den overgrepssiktede barnefaren fra Trøndelag er ikke enestående og setter søkelyset på en trend som bekymrer politiet sterkt: Barn og unge som blir kontaktet av eldre menn som vil betale for sex.

Politiadvokaten leste opp deler av chatutvekslingen mellom den 16 år gamle jenta og den 39 år gamle mannen på pressekonferansen og ba flere følge hennes eksempel; ta skjermdump av samtalen og kontakt politiet.

Nettopp dette eksempelet fikk politiet vite om for få dager siden, da jenta varslet politiet på deres tips-SMS.

Foreslo "treff på fine hoteller"

I chatmeldingen foreslo 39-åringen: «Kanskje vi to kan ha hemmelig treff på fine hoteller?»

«Dette er vel ikke helt lovlig?» svarte jenta som kort og kontant forklarte hva hun ville gjøre videre med saken, kontakte politiet.

«Sex og penger hører ikke sammen. Håper du finner ut av det en dag. Finn deg heller en steinbra dame på din egen alder. De finnes de også. Neste gang du gjør noe sånt kan du få politiet på døra», skrev hun.

Trøndelag politidistrikt registrerte i fjor en stor økning i antall saker med nedlastning av filer som seksualiserer barn og/eller viser seksuelle overgrep mot barn. Det ble også registrert en økning i voldtekter av barn under 14 år. Her økte antall anmeldelser fra 33 til 40 saker i fjor (17,5 prosent).