(OA) 28 år gamle Lundby landet på 121 meter i sitt kvalifiseringshopp i Polen. Det holdt til 14.-plass i kvalifiseringen.

– Et bra hopp. Jeg er kjempefornøyd, så nå er jeg klar for konkurranse. Da blir det comeback, da, sa Lundby til Viaplay.

Tre lokale

Best var slovenske Ema Klinec med 128,5 meter og 126,8 poeng. Silje Opseth landet på 129,5 meter og fulgte nærmest Klinec. Kun 1,3 poeng skilte de to.

Thea Minyan Bjørseth (112,5 meter) og Anna Odine Strøm (109,5) fikk det mye tyngre enn Lundby under kvalifiseringen, men klarte å kvalifsere seg til lørdagens renn med god margin. Fsiten ble 21.- og 23.-plass.

I treningsomgangene i forkant av kvalifiseringen hadde Lundby 118,5 og 117 meter. Begge deler ga en plass inne blant de 16 beste på listene.

Maren gjør comeback i NM og verdenscupen – selv om hun ikke er helt i mål med vekta

Piler i rett retning

Lundby har sagt at nettopp en topp 15-plass er målet foran helgens renn i Wisla.

Hoppdronningen fra Bøverbru sto over forrige sesong på grunn av vektutfordringer. Hun gjennomførte sin første konkurranse under NM i Midtstubakken i Holmenkollen forrige helg. Der ble det fjerdeplass.

Lundby har i forkant av helgens verdenscupstart vært klar på at alle piler peker i riktig retning. Hun er samtidig ikke tilbake i den fysiske formen hun var i da hun tok VM-gullet i Oberstdorf.

Her kan du gå på ski i helgen

Åpner på plast

I fredagens to treningsomganger i Wisla var det tyske Katharina Althaus som viste størst potensiale med 136 og 132,5 meter. Silje Opseth landet på 130 og 125,5 meter som best av de norske hopperne.

Både avsatser og vind varierte stort under treningen.

Kvalifiseringshoppet til Opseth gir håp om at Holeværingen-hopperen kan melde seg på helt i toppen i sesongens første renn.

Verdenscupstarten i Polen avholdes på plast. I ovarennet er det isspor.

(©NTB)