Da Gausdal Historielag arrangerte en "markvandring" søndag 4.juni, var det i alt 50 som møtte opp. Mange for å gå en tur i det grønne og frodige landskapet, men også for å få en omvisning på Kapteinsgården Bauker.

Det var Anders Bjørge som var kjentmann og fortalte om Skjervågåbakkan, og folk og steder der. Også kjent som "Åndsreppen".

Bauker har de fleste et forhold til. Noen har feirert bryllupet sitt der, eller har hatt andre selskaper. Etter flere år som pensjonat, var det et kurssenter for Mandala-senteret fra 1980 til 1993. For så å bli mottakssenter for bosniere, og seinere asylmottak.

Eier i den perioden var Jan Theodor Solberg. Fra 2005 var det Marie Christine Knagenhjelm og Tore BerntLangnes som brukte stedet til bolig.

Ekteparet Katinka Von Der Lippe og Hans Bernhard Biserød kjøpte Bauker i 2016, og har siden det lagt ned mye penger og arbeid på restaureringsarbeid. De bor i Oslo, men bruker all fritida si her. Siden Kapteinsgården er fredet, kommer det godt med at Hans Bernhard er arkitekt og Kathinka er designer. Og at de hele tiden har hatt tett samarbeid med lokale håndverkere og Fylkeskonservatoren.

Og at samarbeidet mellom dem har fungert. De som hadde tatt turen kunne gå rundt og beundre arbeidet som var lagt ned. Det er helt sikkert at Bauker har blitt et flott sted!