Gå til sidens hovedinnhold

Marte Olsbu Røiseland fikk pris under Idrettsgallaen

Marte Olsbu Røiseland, som bor på Lillehammer, vant avstemningen om årets sportsprestasjon for kvinner etter sine fem VM-gull.

Prisen ble delt ut av Karsten Warholm og Øystein Pettersen under den alternative idrettsgallaen, og hun takket via videolink fra Oberhof, der hun tidligere på dagen ble nummer to bak lagvenninne Tiril Eckhoff i verdenscupjaktstarten.

– Dette er utrolig deilig. Først og fremst vil jeg takke alle som har stemt. Så må jeg selvfølgelig takke skiskytterforbundet, lagvenninnene, støtteapparatet med skismørerne som gjør det mulig å prestere på topp, og min personlige trener Roger Grubben, som la en god gullplan i Anterselva. Det blir et OL neste år, og jeg håper vi snekrer sammen en god plan til det også, sa hun.

– Men min aller viktigste støttespiller er mannen min, Sverre. Du betyr alt for meg!

Vinneren ble kåret gjennom en digital avstemning.

Øvrige nominerte var Grace Bullen (bryting), Ingrid Syrstad Engen (fotball), Hedda Hynne (friidrett), Line Flem Høst (seiling), håndballjentene, Therese Johaug (langrenn), Maren Lundby (hopp) og Vilde Nilsen (paralangrenn). Håndballjentene og Lundby kom nærmest Røiseland.

Komikeren Johan Golden ledet utdelingen uten publikum og under strenge smitteverntiltak i NRKs studio.

Les også

Klar for ny suksess: – Men det blir ikke like stas

Les også

Verdensmester startet nytt selskap etter suksessen: – Har vært heldig