Gå til sidens hovedinnhold

Max Brady løp inn til seier og to millioner kroner

Artikkelen er over 2 år gammel

Dovrehesten Max Brady vant søndag Norsk Derby for travhester på Bjerke travbane i Oslo. Seiren var verdt hele to millioner kroner.

Max Brady gjorde søndag karrierens 13.start, og tok sin sjuende seier. Dovre-hesten ledet Travderby fra start til mål. Max Brady «blåste» forbi konkurrentene på startsiden og vel i tet dempet kusk og trener Geir Vegar Gundersen tempoet. Han økte suksessivt igjen på sisterunden og selv om oppkomlingen Eye of the Tiger nærmet seg bakfra og stallkamerat Noble Superb satt stengt i rygg, så toget Max Brady på i tet.

Hesten holdt unna til seier på 1.14.5 og en utrolig premiesjekk på ikke mindre enn to millioner kroner. Eier og oppdretterne Oda Landheim og Håkon Engen – paret som driver Toftemo Turiststasjon - «sa fra seg» penger for mønstringsløp da hesten var to år og fikk i stedet dobbelt førstepremie søndag.

Hesten har vært et eventyr for familien. Det er første gang en varmblodshest fra Gudbrandsdalen har vunnet dette løpet. Hesten er født og oppvokst på Dovre, og ble kjørt inn av Håkon Engen.

–Dette er bare helt, helt utrolig. Det er knapt til å tro, men vi må takke familien Gundersen i Nittedal og oppasser Benedikte Skage som gjør en fantastisk jobb med hesten, oppsummerer Oda og Håkon sammen med barna Julie og Iver.

Norsk Derby samlet mange tusen tilskuere med prinsesse Märtha Louise i spissen. Hun hadde for øvrig med seg Alex Rosén, Stian Blipp, Geir Schau, Lisa Tønne og flere kjendiser i et oppvisningsløp.