Melder om ras i Moelv: - Autovernet og asfalten henger i løse luften

Artikkelen er over 1 år gammel

- Dette er farlig, og kan få et stygt utfall. Autovernet og asfalten henger i løse luften, sier Sivert Ulven Løkkesveen. Han snakker om raset bak autovernet på Åsmarkvegen/ Fylkesveg 216 som han mener truer vegen.

DEL

(Ringsaker Blad) Raset har skjedd mellom Mjølnstua og det gamle turbinhuset til Moelven Brug, langs Moelva, et lite stykke ovenfor Gunnar Hippe A/S.

– Muligens kan Åsmarkvegen rase ut om det ikke blir gjort tiltak, påstår Løkkesveen.

Resultat av dreneringsvann

Løkkesveen skulle på fisketur da han la merke til et ras bak autovernet tett inntil Åsmarkvegen.

– Det er løst, og kan potensielt være farlig for trafikken. Autovernet og asfalten henger i løse luften. I tillegg er vegbanen borte under vegkanten. Det er mest sannsynlig et resultat av dreneringsvann fra Åsmarka, fortsetter han.

– Kan bli stygt

Modølen synes det bør utbedres, da det er mye tungtransport som kjører forbi. Han bestemte seg for å sende inn tips til RB, da han synes det er kjedelig hvis det skjer noe uten at andre blir varslet.

– Det er nok rundt 40 meter ned fra autovernet og til turstien som går parallelt med fylkesvegen. Dette er en vanlig tursti for mange, så utfallet kan bli stygt hvis noen kjører utfor og det treffer noen som går tur, legger han til.

- Må gjøre noe

Ringsaker Blad har vært i kontakt med Statens vegvesen, som ikke hadde kjennskap til raset. Vaktsentralen i Ringsaker fikk imidlertid lokalisere stedet utover kvelden.

Operatør i NCC Mathias Maude Lie opplyser til RB at stedet som er rammet befinner seg på parkeringsplassen til isoleringsfirmaet Isoco AS i Moelv.

- Autovernet sitter løst, og vannet har ført til at det har rast helt ned. Hva som skal gjøres er usikkert, men sannsynligvis må Isoco gjøre noe med dette selv ettersom det er privat eiendom, fastslår Lie.

Artikkeltags