Mer fleksibel skole kan få flere til å gjennomføre

GJENNOMFØRING: Flere elever gjennomfører året da skolehverdagen ble en annen.

GJENNOMFØRING: Flere elever gjennomfører året da skolehverdagen ble en annen. Foto:

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.
Å få flere elever til å gjennomføre videregående opplæring har siden 2010 vært en stor nasjonal oppgave. Omsider kan innsatsen se ut til å gi frukter i Innlandet.

For skoleåret 2019/20 fullførte og besto 90,9 prosent av elevene i Innlandet. Det er det beste resultatet målt for Innlandet samlet sett, sammenlignet med Hedmark og Oppland tidligere år.

Det har vel å merke vært et annerledes skoleår for elever og ansatte i den videregående skolen. Koronautbruddet førte med seg hjemmeskole og avlyste eksamener. Gjennomføringstallene er dermed ikke sammenlignbare med tidligere skoleår, men sammenlignet med landsgjennomsnittet er det likevel en større andel elever som har fullført og bestått skoleåret i Innlandet i år. Tilstandsrapporten som legges fram i fylkestinget denne uken gir dermed et positivt glimt. Det er en etterlengtet utvikling som bør fortsette de kommende skoleårene.

Det er verdt å være åpne for at den nye skolehverdagen har gitt nyttige erfaringer

Kunnskap og kompetanse er avgjørende for elevenes mulighet til videre utdanning og et givende yrkesliv. Å få flest mulig til å gjennomføre og bestå videregående skole sikrer det beste grunnlaget for den enkelte ungdom på veg over i voksenlivet. Men det er også avgjørende viktig for samfunnsutviklingen. Det er derfor veldig bra at fylkesrådmannen ber om at arbeidet rettet mot elevene som står i fare for å slutte forsterkes. Gode resultater ett år må ikke bli en sovepute.

Koronautbruddet førte med seg en brå digitalisering av skolehverdagen. Det er verdt å se tilbake og være åpne for at den nye skolehverdagen har gitt noen nyttige erfaringer. 12517 på 23 ulike skoler i Innlandet har ikke de samme behovene. Lærere forteller om at elever som sliter med skolevegring, som er kronisk syke og som strever med oppmøte har stilt mer til undervisning enn noen gang. Unntakssituasjonen har uten tvil skapt store utfordringer, men kan også ha ført til noen positive erfaringer som kan få enda flere til å gjennomføre videregående utdanning i årene som kommer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags