Mer lokalmat til sultne mager

STOPPESTEDER: Lokalmat på menyen gir en bedre reiseopplevelse.

STOPPESTEDER: Lokalmat på menyen gir en bedre reiseopplevelse. Foto:

DEL

GD MENER
Det har vært en lang veg fram, men endelig kan de reisende igjen stoppe for en matbit på Valdresflye. Flye 1389 skiller seg ikke ut bare for sitt stilige design, men også for maten som serveres.

Her går det ikke an å kjøpe verken hamburger eller brus. Alt spiselig har en lokal forankring. Driver Marius Haugaløkken forteller at folk etterspør produkter fra Lesja, Skjåk og støler i Valdres etter å ha smakt det på Flye 1389. Kafeen har tatt et tøft valg og fortjener mange kunder som verdsetter lokalmat.

Salget av norsk lokalmat og drikke har økt kraftig de siste årene. Regjering etter regjering har snakket varmt om betydningen av kortreist mat. Koronakrisen styrker betydningen av lokalprodusert mat. Men er lokalmat bare noe som skal finnes i enkelte butikker eller kafeer, som du kanskje må kjenne til på forhånd?

Ethvert spisested bør etterstrebe en meny som gjenspeiler den lokale maten

For når lyden fra baksetet eskalerer i takt med rumlingen i magen, øker desperasjonen etter å finne et sted. Det er ikke rom for å kjøre langt for å finne akkurat det ene stedet som skiller seg ut. Pølse på en bensinstasjon eller løvbiff på en veikro, blir dermed fort redningen. Selv for lokalmatentusiasten.

Tekstforfatter Espen Lervaag slaktet veikroa på Biri i et innlegg på Instagram i sommerferien. Han var langt fra imponert over standarden på maten, ventetiden og prisen. Dessverre er dette bare et eksempel på den typiske retten som serveres rundt neste sving. Heldigvis finnes det flere steder i Gudbrandsdalen som serverer lokalmat, men det er ingen overdrivelse å si at det hadde smakt godt med flere.

Ethvert spisested bør etterstrebe en meny som gjenspeiler den lokale maten, slik som Flye 1389. Det gir en bedre reiseopplevelse og det bidrar til et godt omdømme for Gudbrandsdalen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags