Meteorologen: – Forventer 15 centimeter nysnø det neste døgnet

Av

Vi er godt i gang med mars, men våren er nok ikke helt her ennå.

DEL

Forrige snøfall er omgjort til slaps i morgentimene tirsdag. I Lillehammer-området er det plussgrader, men det er bare å finne fram snøskuffa. For det neste døgnet meldes det om fallende temperatur og nedbør som snø.

I natt har det kommet spredte snømengder i Innlandet og det fortsetter utover tirsdagen. Snøgrensa ligger på 200 meter, mens det blir sludd og regn under det.

– Det har ikke skjedd noe som vi har hørt om. På fjellovergangene er det vinterføre, men åpent. Der det er behov for brøyting er entreprenørene ute, sier Turid Nymann hos Vegtrafikksentralen til avisa OA.

– Mot kvelden blir det jevnere nedbør og det vil snø over mange timer. Det er et frontsystem sørfra som gjør at det vil snø jevnt gjennom kveld og natt. Vi har antydet ti centimeter nysnø i Oslo, så vi må nok legge på mer i Innlandet. Jeg vil tro dere må regne med 15 centimeter. Det blir ny snørunde og det er bare å belage seg på vanskelige kjøreforhold, sier Jan-Erik Brandt ved Meteorologisk institutt tirsdag morgen til OA.

Det blir litt kjøligere mot natta og Brandt forventer minusgrader, men på dagtid vil det være plussgrader noen steder.

Artikkeltags