Det var ikke sendt ut farevarsel fra Meteorologisk institutt over Sør-Gudbrandsdal onsdag ettermiddag. Til tross for dette, opplevde mange styrtregnet onsdag fra 15-tiden som dramatisk, da det var ispedd både kraftige vindkast og torden.

– Vi har ustabile luftmasser nå og det har vi egentlig både i nord og sør, men det ser ut til at det er ganske rask bevegelse på dem, slik at de vil fordele nedbøren. Men det kan skje at de legger igjen mye nedbør lokalt. Det er nemlig potensial for kraftige byger, også med torden, men ikke utstrakt torden. Det er grunnen til at vi ikke har sendt ut noe farevarsel, sier Haga.

Han sier at målestasjonene deres er såpass spredd, slik at de ikke får med seg svært lokale værtyper som styrtregn kan være.

– Det er litt typisk styrtregnet at det kan føre med seg kraftige vindkast, men det er sjelden vind som gjør noe skade. Den kan flytte litt på campingvogner og legge ned noen trær, men ikke større skader enn som så. Det hender også at styrtregnet stanser trafikken, sier Haga som forteller at det er en dyp instabilitet i atmosfæren nå.

– Det vil være utrygt enda en fire timers tid, men etter klokken 20 i kveld vil det ikke være mye futt igjen i de bygene. Men dere kan vente det samme været i morgen, sa Haga i 15.30-tiden.