Gå til sidens hovedinnhold

Midtdøl savna i fjellet – helikopter satt inn i søket

Mannen ble meldt savnet etter nesten et døgn uten kontakt.

Sent tirsdag kveld meldte politiet på Twitter at var iverksatt en leteaksjon etter en mann som er borte fra hytta si sør for Gålåvatnet på Gålå.

Onsdag morgen melder politiet at leteaksjonen fortsatt pågår. Klokken 09:50 er helikoptre i lufta for å lete etter mannen.

SE SISTE NYTT I DENNE VIDEOEN FRA GÅLÅ.

Det er en midtdøl i 70-årene som er savnet. Han ble meldt savnet tirsdag kveld. Siste kontakt med mannen var mandag klokken 17, ifølge politiet.

Mange frivillige, Røde Kors og Sivilforsvaret er involvert i søket og det benyttes mannskap til fots, hunder og droner.


– Det er litt utfordringer med å få inn helikopter på grunn av tåke og regn i området, fortalte operasjonsleder Sidsel Svarstad tirsdag kveld.

Onsdag morgen var det tilsvarende problemer.

– Vi venter til klokken 10:00 og prøver med helikopter igjen da. Det har vært glimtvis klart, men ikke bra nok vær for helikopter. Det har nå vært søk hele natten, så noen av mannskapene må hvile, sa operasjonsleder onsdag morgen, Haagen Løvseth.

Onsdag formiddag er altså et politihelikopter og et redningshelikopter i lufta. Været har blitt noe bedre. Onsdag morgen var det, ifølge GDs reporter, stedvis dårlig sikt i området. Temperaturen er rundt null grader og det er overskyet.

Sist sett i går

Mannen i 70-årene ble meldt savnet av pårørende tirsdag kveld. Den siste sikre kontakten med ham skal ha vært mandag ettermiddag.

Mannen skal være i god form til alderen, han driver både med jakt og går turer. Politiet er ikke kjent med at det foreligger noen bakenforliggende sykdommer. Vedkommende er veldig godt kjent i området.

Terrenget rundt hytta kan imidlertid være utfordrende. Hytta ligger på 900–1000 meter over havet, og det er dels værhardt i området. Operasjonsleder Svarstad forteller at det både er ulendt terreng, skog, myr og vann rundt hytta. Letemannskap vil bli satt til å lete både langs stier, veier og i skogen.

Søker rundt hytta

Søket konsentrerer med utgangspunkt i hytta til den savnede, både med helikopter og manngard.

En ny manngard gikk ut kl 10:20. Drøyt 20 personer søker med en avstand på fem meter. De søker på instruks fra politiet over en strekning på 500 meter, før de vender om og søker motsatt retning.

Mannskapene bruker kart og GPS for å holde kontroll på områdene som blir gjennomsøkt.

Et lokalkjent jaktlag på 10-12 personer har også blitt med på leteaksjonen.

Politiet ønsker tips i saken, og kan kontaktes på 02800.