Mindre kjøtt?

Av
DEL

leserinnlegg


Den siste rapporten fra FN er klar. Kjøttforbruket i rike land må ned. Det er avgjørende for klimaet. Dessuten vil det uten tvil være bra for folkehelsa om vi spiser mindre kjøtt og mer plantekost.

Årlig brukes det omlag 200.000 tonn importert soyamel til dyrefôr i Norge. Påstanden om at norsk storfe- og sau stort sett eter gras er rett og slett feil. Svin og kylling eter soya, korn og annet kraftfôr. I lakseoppdretten brukes nesten 300.000 tonn konsentrert soyaprotein. Mesteparten av soyabønnene og noe av kornet som brukes til dyrefôr og fiskefôr kan vi mennesker spise. I Asia brukes mye soyabønner som viktig kilde for protein. For de fleste nordmenn er det uvant med soyaprodukter i stedet for kjøttkaker, men helsemessig har vi bare godt av det.

For klodens helse er redusert kjøttforbruk avgjørende. Dessverre for oss som er glade i kylling, flesk, lammesteik og biff. Hvordan vi skal få til redusert kjøttforbruk er en stor politisk diskusjon vi er nødt til å ta.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags