Gå til sidens hovedinnhold

Minst 100 i karantene etter bussutbruddet

Minst 100 personer er satt i karantene i flere kommuner og fire er bekreftet smittet, etter besøket av reisefølget fra Sør-Rogaland der flere var koronasmittet.

Turfølget hadde tretten lengre stopp på den seks dager lange bussturen. Det er nå registrert fire tilfeller av koronasmitte som kan spores tilbake til pensjonist-bussen, skriver VG.

I tillegg er minst 100 personer satt i karantene i flere kommuner. Kvam kommune er blant de hardest rammede, hvor tre er smittet og 48 satt i karantene, ifølge avisen.

Les også

Bussjåføren: – Jeg er mer enn sjokkert over hvor hjelpeløs du er mot viruset

Karantene etter kafébesøk

Torsdag opplyste Etne kommune at 25 personer er satt i karantene som følge av at reisefølget fra bussen var innom på en kafé på Åkrafjordtunet tidligere denne uken, skriver NRK.

Også i Førde i Sunnfjord kommune er 16 personer satt i karantene.

Haukeland sykehus er også berørt etter at en smittet passasjer fra bussen ble innlagt. Ti ansatte og fire pasienter er nå i karantene.

Les også

Nytt smittetilfelle i Lillehammer – ingen sammenheng med tidligere tilfeller

Hotell i Norheimsund stengt

Tre av dem som er bekreftet smittet av busspassasjerene, er ansatte ved Thon Hotel Sandven i Norheimsund, som ligger i Kvam kommune.

Reisefølget bodde på hotellet fra 20. til 21. september. Hotellet er nå stengt fram til 1. oktober.

– Ni medarbeidere som jobbet i den aktuelle tidsperioden, er satt i karantene og har testet seg. Tre av disse prøvesvarene er kommet tilbake positive, sier hotelldirektør Arnstein Birkeland i en pressemelding.

– Alle rom, fellesarealer og resten av eiendommen er vasket grundig. For å være på den sikre siden har vi valgt å stenge hotellet fram til 1. oktober, legger han til.

Ifølge hotellet var det få andre gjester i den aktuelle perioden. Disse og gjester som har bodd der siden, er varslet om utbruddet.

Les også

Reisefølge med korona-smitte bodde på Lillehammer og Dombås: – En kjedelig situasjon

Innfører tiltak

Som følge av utbruddet er det også innført andre smittebegrensningstiltak i Kvam kommune, melder NRK.

Blant annet stenger den videregående skolen i en uke, og alle ansatte bes om å ha hjemmekontor. Også en klasse på Norheimsund skole og en avdeling i Norheimsund barnehage holder stengt til og med mandag.

Det var den 15. september at bussen la ut på den seks dager lange turen. Reisefølget var innom seks overnattingssteder på turen gjennom Østlandet, Dovre og Vestlandet. Passasjerene kom fra Jæren og var i alderen 67 til 84 år.

Blant reisefølget på 40, er 33 passasjerer bekreftet smittet.