Mjøssykehuset er feil retning å gå

SYKEHUS: Vi må bevare og videreutvikle alle sykehusene i Innlandet, skriver lederen i Rødt i Oppland..

SYKEHUS: Vi må bevare og videreutvikle alle sykehusene i Innlandet, skriver lederen i Rødt i Oppland.. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Helge Rolvsen i sykehusaksjonen, Lillehammer er oppgitt over at man så langt ikke har fått noen politisk respons fra Ap og H på aksjonsgruppens utredning om at disse partiers sykehuspolitikk er på ville veier. Det har han all grunn til. Vi er mange som er oppgitt over et Arbeiderparti som var pådrivere i å få gjennomført helseforetaksmodellen og senere samhandlingsreformen, bifalt av et Høyre som var tilfreds med Stoltenbergs gjennomføringsevne til å føre rein høyrepolitikk.

Resultatet kjenner vi og har ført til en sykehusdebatt om hvilke sykehus i hvilken by som er best skikket til å føre videre et akuttsykehus. Kommuner mot kommuner, ordførere mot ordførere og innbyggere mot innbyggere. Trist.

Rødt mener i denne diskusjonen at luftslottet som kalles Mjøssykehuset er feil retning å gå. Vi mener at tilbudet vil bli svekket ved en slik sentralisering, der det totalt vil bli færre sengeplasser. Det Rødt mener er viktig nå fremover er:

  • Vi er imot en hovedsykehusmodell
  • Vi må bevare og videreutvikle alle sykehusene i Innlandet.
  • Vi må stå sammen på tvers av kommunegrensene, og ikke kjempe mot hverandre.
  • Vi må skrote foretaksmodellen, og igjen få folkevalgt styring over sykehusene våre.
  • Vi må styrke og utvikle de distriktsmedisinske sentrene
  • Nærhet til bruker må være et bærende prinsipp som styrkes ved bruk av velferdsteknologi

Det er selvfølgelig en stor utfordring og få Høyre til å distansere seg fra høyreideologien som jo er bærekraft i disse reformene. Kanskje vanskeligere enn å få Arbeiderpartiet til å innrømme at de er og har vært ideologisk på ville veier. Om ikke det nytter så er det jo under ett år til et stortingsvalg hvor stemmesedler skal avgjøre om begge de to partiene fortsatt skal være store.

Bjørn Kristiansen, leder, Rødt Oppland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken