Moelv kulturhus: Fiffet opp for 25 millioner kroner

 MØTESTED: Etter ombygging og rehabilitering for 25 millioner kroner står Moelv Kulturhus fram som en attraktiv møteplass med scene, teaterkafé og andre publikumsfasiliteter. - Vi er i mål, sier konsulent Lars Ivar Ulmo, teatersjef Janne Langaas og kultursjef Asle Berteig.

MØTESTED: Etter ombygging og rehabilitering for 25 millioner kroner står Moelv Kulturhus fram som en attraktiv møteplass med scene, teaterkafé og andre publikumsfasiliteter. - Vi er i mål, sier konsulent Lars Ivar Ulmo, teatersjef Janne Langaas og kultursjef Asle Berteig. Foto:

Etter oppgradering og ombygging for 25 millioner kroner står Moelv kulturhus fram som en moderne møteplass for teater, lag og foreninger. Nå med en ny liten teaterkafé.

DEL

- Innlandet er et kjempestort fylke. Derfor er det viktig med gode kulturhus som kan huse større oppsetninger også utenfor de største byene. Folk skal føle at det skjer noe der de bor, sier teatersjef Janne Langaas i Teater Innlandet. og kultursjef Asle Berteig i Ringsaker.

Både Lillehammer og Hamar har tunge kulturinstitusjoner med profesjonell kunst og kultur. Nå har også Moelv plassert seg på kartet, klare til å ta imot teaterensembler, publikum, lag og foreninger og folk flest.

Søndag åpner Teater Innlandet dørene med forestillingen «Den enfoldige morderen».


 FØRST UT: Teater Innlandet er de første til å ta i bruk Moelv kulturhus etter oppgraderingen. Det gjør de med oppsetningen "Den enfoldige morderen" med Tom Styve i hovedrollen.

FØRST UT: Teater Innlandet er de første til å ta i bruk Moelv kulturhus etter oppgraderingen. Det gjør de med oppsetningen "Den enfoldige morderen" med Tom Styve i hovedrollen. Foto:

Teaterkafé

Tidligere het Skolevegen 11–13 Moelv Hotell. Etter hvert ble hotelldriften lagt ned og inn flyttet Moelv asylmottak. I dag er asylmottaket erstattet med omsorgsboliger i den ene enden og kulturhus i den andre.

Konsulent Lars Ivar Ulmo i Ringsaker kommune forteller at første fase av forvandlingen av bygget var ferdig i 2015 og kostet rundt 12 millioner kroner. Da ble blant annet scenen og teatersalen med 290 seter oppgradert.

Men fortsatt skortet det på nødvendige fasiliteter for teateroppsetninger som garderober, serveringstilbud til publikum, samt nok toaletter. Det var nemlig bare to toaletter, noe som var lite for en fullsatt sal på nærmere 300 personer.

 TEATERKAFÈ: Ethvert kulturhus  bør kunne tilby publikum forfriskninger, synes kultursjef Asle Berteig, teatersjef Janne Langaas i Teater Innlandet  og konsulent Lars Ivar Ulmo i Ringsaker kommune.

TEATERKAFÈ: Ethvert kulturhus bør kunne tilby publikum forfriskninger, synes kultursjef Asle Berteig, teatersjef Janne Langaas i Teater Innlandet og konsulent Lars Ivar Ulmo i Ringsaker kommune. Foto:


– Helheten er viktig. Heldigvis har det vært anerkjennelse for at det ikke holder med standard på kulturhus anno 1970-tallet, sier Langaas, Berteig og Ulmo.

Nå er alt på plass, og det vil komme kulturlivet og også lag og foreninger til gode. Kronen på verket er en liten teaterkafé med til glede for teaterpublikummet og folk flest. Det er Moelv Skolekorps og Ringsaker Janitsjar som skal drive kafeen i forbindelse med forestillingene og arrangementer ellers.

- De bestemmer selv hva de vi by publikum på, men det blir nok tradisjonell meny med kaffe, kaker, vafler og kanskje vin, hvis de søker skjenkeløyve, sier Ulmo.

Det er også laget en liten minglesone.


Nå har også Moelv plassert seg på kartet, klare til å ta imot teaterensembler, publikum, lag og foreninger og folk flest.

Nå har også Moelv plassert seg på kartet, klare til å ta imot teaterensembler, publikum, lag og foreninger og folk flest. Foto:


Krise

– Hvordan er fasilitetene ellers i Ringsakers kulturliv?

– Vi har for få lokaler for lag og foreninger. På Brøttum er det bra. Der huser den nye skolen det meste av arrangementene i bygda. Nå er Moelv på plass, etter flere års trangboddhet. Mens i Brumunddal er det krise. Riktignok har de Teatersalen, men den er helt sprengt. Ringsakeroperaen og andre legger mye beslag på den. Lag og foreninger forvises til andre lokaler. Også i Furnes, lengst sør i Ringsaker, mangler egnede lokaler, sier Berteig.

Artikkeltags