I helga var hun på sitt aller første årsmøte i fylkespartiet.

– Jeg var kjempestolt. Vi var sju fra Nord-Fron. Jeg var stolt, glad og skikkelig motivert. Dette var gøy.

På ettermiddagen lørdag hadde hun tatt flere bilder og var i ferd med å skrive en tekst hun ville dele på facebookprofilen sin.

– Helt tilfeldig kom jeg inn på innlegget Rune Støstad hadde delt og begynte å lese kommentarene. Jeg ble kvalm og kald. Alle følelser kom over meg på en gang. Jeg kunne ikke tro det jeg leste, sier hun.

Heftige reaksjoner

Stortingsrepresentant Støstad delte et innlegg under årsmøtet med overskriften "For en gjeng". Dette førte til heftige reaksjoner i kommentarfeltene. Søndag la han ut et innlegg der han tok et oppgjør med det han opplever som personangrep og mobbing.

At dette skjer i mitt lokalmiljø og fra folk jeg kjenner. Det ble mange ekle kommentarer, uttalte Støstad til GD mandag.

Han har vært i direkte kontakt med noen av dem han opplever driver med hets på nettet. Flere har slettet innleggene sine. Noen har beklaget. Han frykter at kommentarfeltene kan føre til at folk ikke vil engasjere seg i politikk.

Tenkte på ungene

Klevstadlien sier at det har satt en skikkelig støkk i henne når det gjelder politisk engasjement.

Dette er hets fra folk fra bygda vår. Folk vi møter på butikken. Jeg skjønner at noen kan bli frustrerte over politikken, men dette handler ikke om politikken. Det er noe helt annet, sier hun.

Og det førte til at hun valgte å ikke legge ut innlegget hun hadde skrevet.

Jeg tenkte på ungene mine. Det er ikke bare den som er politiker som rammes. Men det er meningsløst at det skal være slik at vi ikke kan vise fram det vi deltar på i frykt for reaksjoner.

Gikk noen runder

Klevstadlien ble valgt til leder av Kvam Arbeiderlag tidligere i vinter.

Jeg er ganske fersk i politikken. Jeg satt på gjerde lenge, men så tenkte jeg at det var viktig å engasjere seg og bidra i lokalsamfunnet.

Hun hadde vært med i styret i laget i to år og blitt spurt flere ganger om å stille som leder. Hun sa nei. Og nei. Så sa hun ja.

Jeg måtte tenke meg om. Jeg visste vi stod foran noen heftige saker. Som debatten om Innlandet. Og skolesaken. Dette var før Kvam skole ble fredet i det videre arbeidet med skolestrukturen.

Hun sier hun gikk noen runder meg seg selv om hun hadde ryggrad til å stå i stormene. Sosiale medier var i tankene.

Jeg skulle ønske meg at mange av dem som engasjerer seg så sterkt i kommentarfeltene hadde blitt med i politikken og kommet med forslag. De er velkommen. I vårt parti eller i andre partier. Vi tar gjerne en dialog med dem.

Vil tenke seg om

Hva med politikernes eget ansvar for godt debattklima?

Politikere bør gå foran her. Skittkasting blant politikere bør ikke foregå. Vi må sørge for at godt debattklima og ta tak i sak og ikke person. Der har vi et felles ansvar.

Hun sier at hun kommer til å tenke seg godt om før hun deler noe på sosiale medier, men peker samtidig på at det er en fare for demokratiet hvis folk begynner å vegre seg for å legge ut synspunktene sine.

– Vi må tåle mye som politikere. Men ikke dette. Dette ble for mye og det var bra Støstad sa i fra. En av kommentarene han fikk var om vi hadde overtidsbetalt for årsmøtet. Da kan vi bare minne om at vi bruker fritida vår på dette. For å drive politikk og med et ønske om å gjøre en forskjell, avslutter Klevstadlien.

Les også

Netthets gir ikke makt

Les også

Hvem blir med i fakkeltog for helheten?