Gå til sidens hovedinnhold

Morten Eide Pedersen brakk staven i Marcialonga

Emil Persson var sterkest på de siste meterne og vant langløps-kraftprøven Marcialonga i Italia søndag. Tord Asle Gjerdalen ble nummer to.

Som så mange ganger før ble seierskampen avgjort på de siste kilometerne opp til og inne i sentrum av Cavalese. En 20-talls løpere hang med i teten helt inn i avslutningen.

Inn mot oppløpet kom fem løpere sammen, blant dem Gjerdalen og Petter Eliassen. Ingen kunne imidlertid gjøre noe med spurten til Emil Persson.

Han tok Sveriges første seier i 70 kilometer lange Marcialonga på ti år. I 2011 gikk Jerry Ahrlin til topps.

Eliassen endte på femteplass, mens Stian Hoelgaard ble nummer seks.

Fleten slått i spurten

I kvinneklassen ble det også en svensk-norsk kamp om seieren. Forhåndsfavoritten Lina Korsgren avgjorde spurtkampen mot Emilie Fleten på de siste hundre meterne.

Gol-jenta Fleten gikk strålende i den siste tøffe bakken og kvittet seg med konkurrent eller konkurrent. På toppen var det kun Korsgren som hang med.

En annen sterk svensk løper, Ida Dahl, ble nummer tre. Oppdal-jenta Astrid Øyre Slind har hatt en tung sesong i langløpssirkuset og måtte bryte underveis søndag.

Stavtrøbbel

I herreklassen var flere av de norske forhåndshåpene var utsatt for uhell underveis søndag. Både Morten Eide Pedersen og Joar Thele brakk staven på ubeleilige tidspunkter og fikk problemer som følge av det.

Eide Pedersen kom seg opp i feltet igjen, men måtte slippe på ny i motbakkene mot slutten.

I tiden som kommer venter blant annet Vasaloppet for langløperne. Det går i begynnelsen av mars. Der har Marit Bjørgen varslet at hun kommer til start.