LILLEHAMMER: Denne sesongen er det lov å bruke skarpe og forføreriske farger. Leppene skal være mørke i burgunder og bærfarger, øynene «sota», gjerne i plommetoner, grønn- eller blåfarger, kinnene skal ha frisk og naturlig farge og øyenbrynene skal fortsatt være markerte og brede.

– Tenk på komplementærfarger når du legger øyenskygge og hva som framhever øynene dine! Bruk gjerne skimmer både i og under foundationen (gir jevn/nøytral hudtone) for å gi ekstra glød, og en mascara med ekstra fiber som gir volum og bygger opp vippene, anbefaler Isabell Renate Holen, hudterapeut og innehaver av Din Hud Velvære.

LES OGSÅ: Skinn, silke og paljetter til fest

LES OGSÅ: Myke krøller til fest

LES OGSÅ: Enkelt og ekte på smykkefronten

LES OGSÅ: Klar for Lillehammer

Holen valgte en spenstig blågrønn øyenskygge for å framheve Pernilla Stenmarks brune øyne:

Festsminken – trinn for trinn

Legg en hudkrem med skimmer blandet med en primer for jevn hudtone som underlag før du legger foundation. Dette gir en ekstra fin glød som skinner gjennom foundationen.

Rouge med skimmer legges på kinnene. Highlight i lyse farger legges over kinn og over bryn slik at øyne framheves.

En blågrønn øyenskygge duses ut på øyelokket og brukes som liner rundt øyet ved å fukte en smal pensel. Innerst i øyekroken og opp mot bryn brukes en hvit skimmerfarge for å åpne blikket og forsterke effekten av den blågrønne fargen.

Brynene markeres med bryns- skygge og vippene får et lag med mascara. Vær lett på labben på de nedre vippene, for å unngå et for «tungt» inntrykk.

På leppene brukes en helt matt bringebærfarget leppeblyant, som sitter godt og som toppes med en lipgloss i en glitrende bærfarge.

Solpudder legges lett over nese og opp mot hårfestet.

Avslutt og «sett» sminken med en fuktspray, for god varighet.

All sminken er fra Jane Iredale, og basert på mineraler og organiske planteekstrakter, som føles naturlig på huden.

Bildeserie

Se hvordan du legger festsminken trinn for trinn

SE BILDESERIE: