Motorstøy eller stillhet i naturen?

En snøskuter vil ikke sette synlige spor, men for fugler og firbeinte vil støyen skape barrierer, skriver Johannes Wahl Gran.

En snøskuter vil ikke sette synlige spor, men for fugler og firbeinte vil støyen skape barrierer, skriver Johannes Wahl Gran.

Av
DEL

leserinnlegg 
De siste årene har det blitt stadig lempet på kravene om motorferdsel i naturen. Nå ønsker Sp å gi enda flere hytteeiere et påskudd til å kjøpe seg snøskuter. Det er dårlig nytt både for naturen, dyrelivet og ikke minst for friluftslivet.

Nordmenn søker naturen, der finner vi ro og rekreasjon. Det er et avbrekk fra byenes kjas og mas, og en ellers hektisk hverdag. Et viktig fravær fra støy og asfalt. Et sted du kan høre tankene. Et sted du kan reflektere. Men roen vi tar for gitt kan snart ødelegges av snøskuter. Senterpartiet ser ut til å få støtte fra AP, og en restriktiv linje blir brutt.

For oss som vil nyte skogens ro blir en oppmyking plagsom, men for dyrene som allerede er under et stort press fra hyttebygging og andre inngrep kan det bli enda vanskeligere å bevege seg, finne nok mat og å finne make. En snøskuter vil ikke sette synlige spor, men for fugler og firbeinte vil støyen skape barrierer.

Hele hensikten med motorferdselsloven er å ta vare på naturmiljøet og fremme trivsel. Det er ikke noe vi kan ta for gitt, og det er noe vi må kjempe for. Ikke bare fordi kaffekjeften smaker bedre uten støy, men også fordi dyra som bor der fortjener at vi tar hensyn når vi kommer på besøk.

Johannes Wahl Gran, gruppeleder, MDG Innlandet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags