Gå til sidens hovedinnhold

Muligheter i Hovemoen

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i Senterpartiet er opptatt av at vi må få satt mulighetene for næringsutvikling i Hovemoen på den politiske dagsorden! Kommuner og fylkeskommuner må spille på lag sammen med næringsaktører og regional stat, skal vi få den samfunnsutviklingen vi ønsker. Tiden står ikke stille, og vi må være i forkant av det som skjer både lokalt, regionalt og nasjonalt skal vi lykkes.

Fylkeskommunen har som samfunnsoppdrag å mobilisere, koordinere og følge opp regionale planer og strategier. Nå har Lillehammer kommune vedtatt sin reguleringsplan for området i Hovemoen og nye E6 skal bygges med trase der.

Dette blir innfallsporten til Lillehammer fra nord, og Lillehammer trenger større næringsarealer. I Hovemoen ligger også tømmerterminalen, som er viktig i næringssammenheng. Vi ønsker å sette bioøkonomi og mulighetene for videreforedling av naturressurser høyt på dagsorden og trenger areal for å kunne utvikle næring basert på dette. Vi trenger også større næringsareal for å kunne utvikle ny industri for å kunne skape nye, framtidsretta arbeidsplasser.

Det er mange ulike aktører som må kobles sammen her. Kommunen og fylkeskommunen som en lokal og regional aktør, i tillegg til Forsvaret, Statnett og Nye Veier, som skal planlegge og bygge den nye E6-traseen. Fylkesmannen må også kobles på. Derfor mener Senterpartiet både lokalt og regionalt, at vi må få på plass alle aktørene rundt samme bord umiddelbart og sammen finne de beste løsningene for utvikling av hele Hovemoen.