GD og tidligere stortingspresident OleMic Thommessen går rett på agnet Gunnar Tore Larsen atter en gang legger ut vedrørende den kritiske økonomiske situasjon Stiftelsen Ringsveen befinner seg i. Nå har den kjente høyrepolitikeren fått tilbud om å forberede etablering av et kunstnerkollektiv etter mønster av Edvard Munchs Ekely i Oslo. Et tilbud han har vanskelig for å takke nei til, signaliserer han til avisa.

Nå skal det sies at sammenligningen Munch/Weidemann ikke er er helt i water, men det må noteres som positivt at Larsen har et poeng han selv har belyst med kritisk blikk på et annet kunstprosjekt - Kunsthallen - lansert av Lillehammer Museum - og den manglende politiske forankring lokalt, inkludert økonomien.

Denne gang ser det hele langt enklere ut fordi Thommessen har et alternativ: borettslagsmodellen. Dette bør politikerne i Lillehammer i tilfelle ta i mot med åpne armer fordi boligorganisasjonen USBL har skreddersydde løsninger for slike utbygginger såfremt de reguleringsmessige forhold er bragt i orden.

En helt annen sak er om mjøsbyen virkelig trenger kvart- og halvkunstnere i eget bokollektiv oppe i åsen hvor Weidemann stort sett greide seg alene.

Selv uttalte han at han hadde vært heldig på veien mot sin solide posisjon. Kritikerkorpset i Norge var ikke alltid enige om hans storhet, men en sammenligning med Edvard Munch ville han ikke hatt sans for.

Oddvar Rakeng, Lillehammer

Les også

Ny tid for Lillehammer-malere?