Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Åtte x Kolve

Artikkelen er over 10 år gammel

KÅRE KOLVE QUARTET Further Directions Curling Legs/Musikkoperatørene

Åtte komposisjoner har Kåre Kolve gitt plass til på sitt nye album. Den erfarne saksofonisten gjør døren inn til sitt musikalske univers så vid og åpen at vi har lyst til å komme på besøk. Når vi først er innafor, kaster han oss ikke ut. Men han urfordrer oss i mange retninger. Vi skal ikke ha det så enkelt at det blir kjedelig, men ikke så utfordrende at vi har lyst å vende ham ryggen og forlate ham.

Kolve har gått vegen fra legendariske band som Lava, Mezzoforte og Mambo Compañeros, og vært studiomusiker for norske artister som henvender seg langt bredere enn de fleste i jazzfamilien.

På «Further Directions» står han også fram som en fremragende komponist og arrangør. Moro dessuten at Lillehammers egen bassist Jo Fougner Skaansar setter preg på albumet. Ikke bare som musiker, men også som medarrangør. Det fremragende og ytterst samspilte laget består ellers av pianisten Espen Berg og trommis Magnus Forsberg.

Om vi ikke får høre Kåre Kolve under årets DølaJazz, kan vi i alle fall varme opp til festivalkonsertene med albumet hans.