Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Beste barneplata til nå

Artikkelen er over 10 år gammel

MAJ BRITT ANDERSEN Indranis sang BMCD/Forut

Jeg mener ikke at dette er den beste barneplata som noensinne er gitt ut. Men Maj Britt Andersens beste. Denne gangen synes jeg hun varierer mer enn før i musikksjanger, uttrykk og rytmer. Det er gnist over menyen. Mellom de 14 låtene gir hun dessuten er kort fortelling som binder teksten og musikken sammen til en historie om barn i India.

Det hele tilrettelagt for publikummet albumet er myntet på, nemlig norske barn som sikkert ikke kjenner India, landets levemåter og kultur, nevneverdig.

Plata er utgitt i anledning Foruts barneaksjon, og Andersen har fått hjelp av sin venn og samarbeidspartner gjennom mange år, skuespilleren Trond Brenne til å skrive tekster. Produsent Geir Holmsen har også komponert og arrangert melodiene, og skal derfor ha minst like mye av æren som Andersen for det vellykkede resultatet. Det har heller ikke skadet at Stian Carstensen er sentral musiker.

«Indranis sang» handler om fem år gamle Indrani, som bor i slummen i Bangalore. Vi får høre hvordan hun har det i hverdagen sin. Kanskje blir det litt mye kos og ikke veldig mye om de virkelig alvorlige problemene og farene det medfører å bo i den indiske storbyslummen. Men det er for så vidt forståelig, tatt i betraktning publikummet plata er beregnet på.