Terningkast 5: Et pust i julemaset

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

PUST Julero Kirkelig Kulturverksted

DEL

Her er juleplata som setter standard!

Vokalgruppa Pust tolker kjente og ikke fullt så kjente julesanger gledelig upretensiøst. De nærmer seg tekster og melodier med lavmælt respekt, men også med omsorg.

Arrangementene er ikke pompøse; de er vare og avmålte uten å være strippet for nødvendige effekter. Det vokale har den framskutte plassen stemmer skal ha. Her drukner ikke ord i instrumental utspjåking.

Innspillingen ble gjort i Kulturkirken Jakob i Oslo. De seks i ensemblet har røster som gjør at du ikke tenker over fraværet av et stort orkester og instrumental kosmetikk. Produsent Erik Hillestad og hans folk har som vanlig vært bevisst på hva de ville med utgivelsen. Derfor er det ikke bare innpakningen som gleder; også den musikalske rammen og utvalget av melodier. Som spenner fra «Deilig er jorden» og «O helga natt» til Alf Prøysens «Romjulsdrøm» og Trygve Hoffs «Nordnorsk julesalme». 15 spor alt i alt.

«Julero» er Pusts tredje album. De to foregående ble kritikerrost; denne ligger ikke tilbake. Ekstra godt er det at den gir emosjonell julefred nå tidlig i adventstiden. Så lite kommersiell i kantene. Dette er julemusikk for mange år framover.

Artikkeltags