Eli Storbekken har laget et fabelaktig bra album.

«Songen til fløyta» består av elleve spor, alle signert verdens mest berømte Storbekken. Eli er nemlig datter av Egil Storbekken, som gjorde tussefløyte til nærmest nasjonalinstrument, og musikken fra Tolga og Tolgatusseladdene til folkeeie.

Men hun er mer enn datter til far sin; hun er i aller høyeste grad en musiker som står på egne bein. Rundt seg på plata har hun et mer enn solid lag. Blant musikerne finner vi Steinar Ofsdal (spiller tussefløyte sammen med Hans Fredrik Jacobsen), Tone Hulbækmo og Lillehammers egen Mari Skeie Ljones (fele).

Eli Storbekken synger med respekt for og innsikt i musikktradisjonen hun vokste opp i. Tekstene er skrevet av blant andre Einar Skjæraasen og Ola Jonsmoen. Tolkning, uttrykk og arrangementer er lekende og appellerende. Det er tempo og fart over menyen. Dels har låtene fått andre drakter enn de sikkert hadde opprinnelige ved fødselen oppe i Nord-Østerdal. Dobro, elektrisk gitar, gammelt trøorgel og gresk bouzouki er blant instrumentene som brukes. Lekkert!!!