Terningkast 5: Her kommer Myrull-musikken...

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

MYRULL Liv Myrullmusikk

DEL

Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Etterpå var jeg glad.

Jeg hadde nemlig fått være sammen med ei gruppe som ikke bare spiller fengende låter, men som legger for dagen en tilnærming til og en tolkning av de samme fengende låtene, som fascinerte meg. Som fikk meg til å legge fra meg det jeg hadde i hendene og i hodet, og begynne å lytte. Høre etter. På de nynorske tekstene til Cecilie Larsen, selvfølgelig. Men ikke minst på stemmen til vokalisten Rebecca Reimers. Hun synger med en nærhet som ofte savnes i nyere norsk musikk. Jeg tenker på melodiene og arrangementene til Vidar Arntsen. Hadde du hørt om ham før? Ikke jeg heller!

Jeg er antakelig ikke den første som antyder et visst slektskap med Vamp. Visst er det likheter. Eller snarere kan man få assosiasjoner i den retning. På den annen side; Myrull er verken kopi, plagiat eller etterligning. Myrull er bare Myrull.

På albumet er Myrull et helt ensemble av folk, med gjesteartister (bl.a. Helene Bøksle) og flere til. Er jeg belastet av Myrulls delvise tilknytning til min fødeby Flekkefjord? Nei. Jeg likte bare det jeg hørte så ufattelig godt?

Artikkeltags