Terningkast 4: Mer alvedans

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

CHRISTINE Christine (MBN)

DEL

Christine er Christine Gulbrandsen, hun som vant norsk Melodi Grand Prix i fjor med sangen «Alvedans» - et overraskende musikkbasert innslag i MGP-sirkuset. Sangen er selvfølgelig med her, men i et annet arrangement.

«Christine» er tredje album fra den 21 år gamle sangeren fra Bergen, som nå driver med musikk på heltid. Lanseringen av den nye plata var for øvrig timet ganske nøye med årets MGP-finale - der fjorårsvinner Gulbrandsen framførte åpningssporet «Dansekjolen» fra den nye plata i beste sendetid.

Christine Gulbrandsen har selv vært aktivt med i skriving både av tekster og melodier. Stilmessig ligger ikke stoffet så veldig langt unna den «Alvedans» vi kjenner fra før. Men lydbildet har blitt enda litt lysere, mer gjennomskinnelig.

Tonespråket er folkemusikkinspirert - norsk, litt keltisk. De sirlige arrangementene er like mye klassisk som pop, egentlig, og passer bra til de lett poetiske kjærlighetstekstene.

Ellers er «Christine» kanskje ikke verdens mest spennende plate i lengden. Gulbrandsen trenger også å jobbe videre med det personlige uttrykket og dynamikken i stemmen. Men det klinger jo vakkert.

Artikkeltags