Terningkast 5: På stigende kurs

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

RANDI TYTINGVÅG Grounding Ozella Music

DEL

På sitt fjerde album på ti år tar Randi Tytingvåg et langt og tydelig steg videre.

Med utdanning og praksis innenfor jazz er hun for lengst en etablert artist innen den sjangeren, med et særpreget og nært uttrykk. «På «Grounding» er hun nesten i et nytt landskap.

Små element i retning pop og rock kunne merkes også på albumet «Red» fra 2009. Men nå står hun fram med helt nytt band og et nytt, mer singer/songwriter-preget uttrykk. Likevel er Randi Tytingvåg til å kjenne igjen.

Stemmen skinner fortsatt i et åpent og lysskimrende lydbilde. Tekstene står stadig på egne bein. «Impatience», som inngående skildrer utålmodighetens forbannelse og glede, er en typisk Tytingvåg-historie.

Hun har samlet et utsøkt, lite beite med musikere, der ikke minst strengemannen Ivar Grydeland står fram. Fra før er han kanskje mest kjent fra den friere del av jazzen, men her viser han at han bokstavelig talt spiller på mange andre strenger også – banjo inkludert.

Arrangementene er utsøkte, virkemidlene er drysset utover på en slik måte at alle detaljene kommer fram. Tytingvåg bør ta et nytt og enda større marked med dette albumet.

Artikkeltags