Det tør jeg påstå: Glow kommer aldri til å havne i «Allsang på grensen».

Duoen Glow er Øystein Skar fra Vinstra på bearbeidet piano og Øyvind Hegg-Lunde fra Lærdal på trommer og perkusjon. Begge har allsidig bakgrunn fra rock, pop, jazz og improvisasjonsmusikk. På det selvtitulerte albumet tar de med seg noe fra alt og forsker videre i flere retninger.

Med piano og trommer som minimalistisk utgangspunkt, be- veger Skar og Hegg-Lunde seg ut og inn av klanger og rytmikk, åpne vidder og dramatiske berg og dal-landskap. Det er melodisk og atonalt, lavmælt og støyende. Det er passasjer for stille meditasjon og intense opplevelser. Det er samtidsmusikk med en beat.Enkelte passasjer minner litt om den amerikanske komponisten Frederic Rzewskis hamrende «Winnsboro Cotton Mill Blues».

Andre ganger kunne det nesten vært noe av Godspeed You! Black Emperor, omarrangert for perkusjon og piano.«Glow» kan nok være ei krevende plate. Men kommer du først inn i Skar/Hegg-Lundes klang- og rytmeverden, risikerer du å bli fascinert. Ellers bør det nevnes at Lydbruket ved Vegard Moshagen har sørget for krystallklar lydinnspilling. Detaljene nytes aller best med et godt headset.

Kommer du først inn i Skar og Hegg-Lundes klang og rytmeverden, risikerer du å bli fascinert.