Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Stor debut

Artikkelen er over 10 år gammel

TORBJØRN SLETTA JACOBSEN KVINTETT Time Layers Curling Legs

Det gleder virkelig når en platedebutant serverer et slikt album. Denne mannen og hans band skulle det vært grådig artig å oppleve live. For eksempel til høsten. Hørte dere, festivalledelse i DølaJazz?

Torbjørn Sletta Jacobsen Kvintett har slippkonsert for «Time Layers» på Soria Moria Bar & Bistro 19 mai. Jeg fikk albumet på bordet sist mandag. Og da jeg hadde fått matet spilleren med skiven inneholdende de åtte komposisjonene, befant jeg meg særdeles vel.

Kvintetten består av foruten saksofonisten Torbjørn Sletta Jacobsen, trompeteren Gunnar Halle (må ikke forveksles med fotballspilleren), Espen Eriksen på tangenter, Thommy Andersson på bass og trommis Knut Aalefjær, alle sterke navn. Menyen er dristig melodiøs. Visse partier har forsiktig preg av frijazz, men dette er bare for kreativ sminke og lekre stilbrudd å betrakte i en åpen og inkluderende meny. Jacobsen lar alle i bandet få være vekselvis i fokus. Arrangementene er plettfrie. Godt at noen tør å vente med sin første CD til de har noe å fare med.