Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det enda flere studieplasser ved Fagskolen Innlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Stort behov for flere fagutdannede i arbeidslivet gjør at fagskoler over hele landet får penger til å opprette nye studieplasser fra høsten. Fagskolen Innlandet i Gjøvik får i 58 nye plasser.

– Arbeidslivet har stort behov for flere fagutdannede. For regjeringen har det vært viktig å øke både kvaliteten og kapasiteten i fagskolene på en god måte. Jeg håper både unge fulltidsstudenter og eldre arbeidstakere benytter seg av det gode fagskoletilbudet vi har fra høsten av, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding onsdag.

Det er i forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2020 at regjeringen foreslår å bevilge midler til 1000 nye studieplasser i høyere yrkesfaglig utdanning. Av disse studieplassene får Innlandet 82 nye plasser, der 15 plasser er innen data og IT, 14 innen helse, oppvekst og sosial og 53 plasser er innen teknisk. Fagskolen Innlandet får 58 av de 82 nye studieplasene, mens AOF Norge avd. Hamar får ni og Centric IT Acadamy får 15 studieplasser.

Fylkeskommunene har blitt bedt om å melde inn hvor det var behov for nye fagskoleplasser og hvor mange de hadde kapasitet til å oppskalere. Totalt på de innmeldte plassene var 1738, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Studieplassene i de ulike fylkeskommunene er fordelt av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku). Denne fordelingen er gjort med forbehold om vedtak i Stortinget.

– På rekordtid har fylkeskommunene sammen med fagskolene og partene i arbeidslivet lokalt, funnet fram til tilbud som arbeidslivet har behov for, og som fagskolene har kapasitet til å oppskalere. det er ekstra imponerende at fagskolene er i stand til å styrke tilbudet sitt så mye på kort tid, sier direktør Harald Nybølet i Diku.

Allerede fra høsten av vil de nye plassene kunne komme 1800 studenter til gode, da en stor andel av studieplassene er til deltidsutdanninger. Den største andelen av de nye studieplassene går til tekniske fag, helsefag og økonomisk-administrative fag.