Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det flere Skibladner-besøk i Lillehammer

Artikkelen er over 2 år gammel

Sommeren 2020 anløper den ærverdige, gamle damen Lillehammer én ekstra dag i uken.

Bjørn Blichfeldt, direksjonsformann i AS Oplandske Dampskibsselskap har sendt ut en pressemelding om at fra seilingssesongen 2020 er Skibladner utestengt fra Vorma i forbindelse med at Bane NOR bygger ny jernbanebru. Direksjonen i selskapet har derfor vedtatt ny seilingsrute for årene 2020, 2021 og 2022.

Dette får konsekvenser for Skibladners anløp på Lillehammer. Fra seilingssesongen 2020 vil Mjøsas hvite svane også gå «nordgående rute» på onsdager. Det betyr at Lillehammer får Skibladner-besøk ytterligere en dag i uka gjennom rutesesongen, med anløp tirsdag, onsdag og torsdag.

De presiserer at dette er en ruteløsning som er planlagt i tre år,- de årene Skibladner er utestengt fra Vorma, og at de straks Vorma igjen åpnes for Skibladner, gås det tilbake til den opprinnelige ruteplanen.

Ove Gjesdal, turistsjef i Lillehammer syns dette er gledelige nyheter for Lillehammer.

– Det er utelukkende positivt. Skibladner har hatt en fin vekst de siste årene, og er en veldig flott og ærverdig båt og en attraksjon for vår region. Vi må være med å finne måter å kunne markedsføre Skibladner enda bedre på. Man kan for eksempel ta med sykkelen på Skibladner, det er det ikke alle som vet. Vi har god dialog med destinasjonsselskapene både på Gjøvik, Hamar og i Ringsaker, så her skal vi finne gode muligheter, sier Gjesdal.