Fredag meldte regjeringen at det skulle åpnes for koronavaksinering av fjerde dose for alle over 65 år.

Dermed blir det ny koronavaksinering i Håkons hall. Det gjelder fjerde dose for alle over 65 år i Lillehammer, opplyser Camilla Møllerløkken Østensen som er vaksineansvarlig i Lillehammer kommune.

– Vi starter vaksinering av fjerde dose for de eldste ved Helsehuset og hjemmetjenesten i uke 33. Mens i uke 34 starter vaksineringen av alle over 65 år i Håkons hall. Tilbudet gjelder tirsdager og torsdager. Ved behov øker vi kapasiteten ytterligere. Men vi regner med at to ganger per uke skal gi bra framdrift, sier Østensen.

Innkalling

Lillehammer kommune vil sende ut innkalling til å få fjerde dose fra og med uke 34, først til aldersgruppen over 75 år. Vaksineringen vil foregå i Håkons hall.

I tillegg til innkallingen vil det være mulig å komme på drop-in i Håkons hall tirsdager og torsdager mellom kl. 08:30 og 15:00. Dette gjelder i første omgang innbyggere i alderen 75+ som ikke har mottatt innkalling digitalt.

– Vi begynner med de aller eldste og går nedover, sier Østensen.

– Fjerde dosen kan tas uavhengig av om man har hatt korona?

– Det er viktig at folk er oppmerksomme på at det skal gå minst tre uker etter tilfriskning av korona, før fjerde dose settes. Og minst fire måneder fra forrige dose ble satt.

– Selv om folk har hatt korona, anbefales alle å ta fjerde dose. Dette er særlig viktig for den eldste gruppen.

Østensen opplyser at vaksinasjonsdekningen for fjerde dose per nå er 20 prosent på landsbasis for personer over 75 år. På Lillehammer er dekningen 12 prosent for fjerde dose i samme aldersgruppe.

Oppslutningen om koronavaksinasjonens tre første doser er for øvrig meget høy i Lillehammer.