Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det sol – men meteorologen minner om én viktig ting

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka blir det sol og fint høstvær. Meteorologen har også en anbefaling å komme med.

Det går mot en solfylt høstuke i store deler av Sør-Norge.

– Et høytrykk nærmer seg fra vest. Sør for Stad og Dovre er det ventet mye fint vær framover, sier statsmeteorolog Siri Wiberg til NTB.

Hun forteller at det ikke er ventet så veldig kaldt høstvær, men at lite skyer om natten kan gi minusgrader i indre strøk.

– Langs kysten holder det seg på pluss, sier Wiberg.

Hun påpeker at vi er inne i en tid på året der det kan oppstå noe tåkeproblematikk.

– Med pålandsvind langs kysten kan det legge seg noe tåke, sier Wiberg.

Vinterdekk

Selv om det er meldt fint vær i sør påpeker Wiberg at vi er inne i en periode på året der det er lurt å følge med på kjøreforholdene.

– Det kan legge seg litt rim i indre strøk. Det er tid for å følge med, og en del steder bør man nok tenke på vinterdekk. Det kom snø i fjellet i helgen, påpeker hun.

– Det er rart med det, men hvert år så glemmer man at vinteren kommer, legger hun til.

Snø i nord

Lenger nord i landet er derimot værutsiktene en annen. I Finnmark er det ventet snø over 300–400 meter allerede i starten av uka.

– Utover uka faller temperaturen i hele Nord-Norge. Det ventes minusgrader og byger, noe som gjør at det kan falle en del snø innover i landet og i høyden, sier meteorologen.

I Midt-Norge ventes det en mer variabel uke.

– I Trøndelag og Møre og Romsdal blir det litt lettere fra midten av uka, men med nordavind mot slutten av uka kommer bygene tilbake igjen, sier Wiberg.

(©NTB)