Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Tora Berger klar for TV

«Landskampen» er TV2s versjon av NRKs kjempesuksess «Mesternes mester». Denne sesongen er Gudbrandsdalens egen Tora Berger med.

Til høsten starter programmet som er en konkurranse mellom gamle idrettshelter fra Norge og Sverige.

Deltakerne som starter på hvert lag i år er:

Norge: Skiskytter Johannes Thingnes Bø (28), tidligere langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (34), tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard (49) og tidligere skiskytter Tora Berger (40)

Sverige: Skiskytter (tidl. langrennsløper) Stina Nilsson (27), tidligere skiskytter Magdalena Forsberg (53), tidligere langrennsløper Anders Södergren og tidligere langrennsløper Marcus Hellner (35).

Skiskytter Tora Berger fra Lesja sier til TV2: – Jeg har holdt meg ganske lavt noen år og takket nei til en del ting på grunn av barn, jobb og studier, men nå hadde jeg tid og da tenkte jeg at «Landskampen» også kunne være en fin motivasjon til å begynne igjen med litt trening.

Johaug er også med

Nytt kommende sesong er at det blir enkelte utskiftninger på lagene underveis. Dette betyr at vi i tillegg får se disse utøverne i løpet av «Landskampen» på TV 2 i høst:

Norge: Langrennsløper Therese Johaug (32), langrennsløper Emil Iversen (29), tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen (31) og tidligere kombinertløper Magnus Moan (37).

Sverige: Skiskytter Martin Ponsiluoma (25), skiskytter Elvira Öberg (22) og tidligere langrennsløper Jörgen Brink (47).

– Med årets «Landskampen»-cast stiller vi med to toppete lag, med både aktive utøvere og tidligere stjerner som alle har hatt legendariske oppgjør i sporet. Vi er utrolig godt fornøyde med årets cast, og vi er stolte og takknemlige for at de alle sammen ønsker å delta i «Landskampen», til tross for at de aktive også er i oppladningen til vinterens OL. Vi gleder oss stort til heftige konkurranser, gode samtaler og ydmykende «straffereaksjoner» på TV 2 i høst, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

Dette sier de andre deltakerne:

Thomas Alsgaard:- Først og fremst er dette en mulighet til å treffe gamle kjente igjen. Jeg kjenner våre svenske konkurrenter veldig godt, og føler ikke så veldig på det såkalte «svenskehatet», men jeg er jo et konkurransemenneske, så jeg er uansett svært motivert til å gi alt i konkurransene.

Johannes Thingnes Bø:- Alle vi som er her er er jo veldig seriøse i det vi driver med til vanlig. Det skal bli fint med noen dager med lek og moro sammen med denne gjengen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen:- Jeg ser virkelig fram til å være med på «Landskampen»! Det er ikke alt av TV-programmer jeg har lyst til å være med på, men dette føles veldig riktig, alle har samme mentalitet og innstilling og er klare for en skikkelig konkurranse.

Stina Nilsson:- Jeg har sett programmet tidligere, og synes det er kult at folk fra ulike idretter møtes, man får høre hverandres historier – og jeg liker slike konkurranser som dette.

Magdalena Forsberg:- Jeg må innrømme at jeg er litt nervøs. Det er jo 20 år siden jeg la opp, men duellen mellom Norge og Sverige er jo alltid spesiell og motiverende. Og så er vi jo alle konkurransemennesker. Å bli nummer to er ikke aktuelt – og her er jo det det samme som å tape.

Anders Södergren:- Jeg har jo sett på «Landskampen» tidligere, og gleder meg veldig til dette. Jeg synes fortsatt at det er kult å konkurrere, og spesielt som lag.

Marcus Hellner:- Konkurransen mellom Sverige og Norge trigger oss jo. Vi er mange som kjenner hverandre godt på begge lag her, så det blir gøy med en vennskapelig fight.