Nå har «mr. Trafikksikkerhet» fått Kongens fortjenstmedalje

Assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen overrakte Kongens Fortjenstmedalje til Ivar Ringen.

Assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen overrakte Kongens Fortjenstmedalje til Ivar Ringen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag ble Ivar Ringen tildelt Kongens fortjenstmedalje, blant annet for nesten 40 års arbeid i Trygg Trafikk i Oppland.

DEL

Utdelingen fant sted på Lillehammer, der assisterende Fylkesmann Sigurd Tremoen tok seg av utdelingen og gratulasjonene på vegne av Kongen.

I talen roste Tremoen Ringens mer enn femti års virke for trafikksikkerhet og annet frivillig arbeid. Oppland Arbeiderblad var til stede da Ringen i fjor sommer pensjonerte seg etter nærmere førti år i Trygg Trafikk.

Heder og ære

Fylkesmannen skriver blant annet i sin tale følgende:

«Ivar Ringen, da du i fjor gikk av med pensjon, hadde du arbeidet med trafikksikkerhet i nærmere 50 år. I hele ditt yrkesaktive liv har du både i arbeid og fritid, hatt et genuint engasjement og lagt ned et omfattende arbeid for trafikksikkerheten i Oppland fylke.

Gjennom din innsats, spesilet overfor barn og unge, har du i tillegg satt trafikksikkerhetsarbeidet inn i et helhetlig perspektiv hvor også oppvekstsvilkår, folkehelse og medmenneskelighet har inngått.»

«Kjære Ivar Ringen – du har hele ditt voksne liv hatt et engasjement for barn og ungdom med fokus på bredde, inkludering og mestring.

Din innsats innen trafikksikkerhetsarbeid, din frivillige innsats lokalt, regionalt og nasjonalt har ligget betydelig over det normale, og din livsinnsats kan stå som eksempel for andre.

HM Kongen deler denne oppfatningen og har bestemt at du, Ivar Ringen, skal tildeles Kongens Fortjenstmedalje. Vi gratulerer!»

Artikkeltags