Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan bedriften få fikset vedlikehold og samtidig hjelpe ungdommen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Jeg er selv arbeidsgiver og har i mange år gitt 1–3 ungdommer, som ellers ikke har klart å få seg en sommerjobb, mulighet for å jobbe noen uker hos meg hver sommer. De har tatt hovedrengjøring, malt kontoret utvendig og innvendig, ryddet opp og hjulpet til med annet forefallende arbeid som vi ikke har hatt tid til å prioritere.

Nå i år kan bedrifter ansette noen ungdommer i 4 uker med lønnstilskudd fra NAV. Bruk den muligheten. De fleste ungdommer som er uten jobb og som kanskje sliter litt psykisk vil sette pris på en slik kortvarig jobb, gjerne i en liten eller mellomstor bedrift. Det å få lov til å bety noe, gjøre en jobb som du som arbeidsgiver setter pris på gjør noe positivt med mange, så benytt sjansen.

Dette er vinn vinn, bedriftene får svært billig hjelp til å fikse det som kanskje burde vært ordnet for lenge siden og du får gleden av å se at en ungdom som ikke har andre tilbud faktisk setter pris på den jobben.

Siv.ing. Haakon Wiig, arbeidsgiver og leder av NAV Brukerutvalg i Innlandet og i Nord og Midt Gudbrandsdalen