Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du teste GD gratis i hele januar!

Etter dataangrepet mot Amedia i romjula, kan du nå «abonnere» på GD med en enkel registrering.

– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser GD så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, uten at det koster dem én krone, sier ansvarlig redaktør, Tom Martin Kj. Hartviksen.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med en aID-bruker. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

– Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon. Det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar. Da kan du selv ta et aktivt valg om hvorvidt du vil abonnere på GD eller ikke.

En bred meny

Som prøveabonnent denne måneden vil du få tilgang til alle saker GD lager, videoer, arkiv og e-avisa. Rett og slett hele avisas digitale univers.

– Alt av større hendelser i vårt distrikt, skal vi være best på. I tillegg følger vi samfunns- og næringsliv tett, vi har ukentlig flere reportasjer hvor du blir kjent med vanlige folks sterke og gode historier, og akkurat nå i januar blir det et ekstra fokus på om Innlandet forblir Innlandet, eller om vi går tilbake til Oppland og Hedmark. Med full tilgang til våre saker får du også jevnlige drypp fra kultur- og sportsverdenen, sier Hartviksen.

Eksklusivt for abonnenter

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i GD vært tilgjengelig for alle, på grunn av dataangrepet.

– Da systemene våre ble rammet, plussartiklene rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Hartviksen.

Abonnementssystemet fortsatt nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet. Blant disse er abonnementssystemet. Siden datainnbruddet har det ikke bare vært umulig å bli ny abonnent, det har heller ikke vært mulig for eksisterende abonnenter å endre eller si opp sitt abonnement.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt. Det er 40-50 mennesker i sving for å få alle systemer på fote igjen, og vi håper dette blir i orden raskt, sier Hartviksen.