Denne uka kom det opp nye skilt langs Sigrid Undsets veg. Vikepliktskilt ved sidevegene og gule forkjørsvegskilt langs Sigrid Undsets veg. Det er ikke alle som har fått med seg de nye reglene ennå, men skiltingen er ikke til å ta feil av.

Statens vegvesen har vedtatt og gitt klarsignal til at Sigrid Undsets veg skifter status. Forkjørsvegen skal gjelde fra krysset Maihaugvegen - Bankgata i sør til krysset Sigrid Undsets veg – Gudbrandsdalsvegen like nord for Helsehuset. Samtlige sideveger på strekningen får vikeplikt, der dreier seg om i underkant av tjue sideveger.

Det var Lillehammer kommune som i utgangspunktet anmodet om regulering av de kommunale vegene Sigrid Undsets veg og en del av Maihaugvegen som forkjørsveg.

– Vi får en veg med bedre flyt i trafikken. Det er gjort det samme i Fredrik Colletts veg. Industrigata har også vært en aktuell strekning, men der er det ikke gjort noe vedtak, sa tjenesteområdeleder for veg og trafikk, Truls Hanssen, i Lillehammer kommune til GD tidligere i år om endringen i Sigrid Undsets veg.

GD har dog fått innspill fra trafikanter om at det mangler vikepliktskilt ved flere av de kryssende vegene. Dette har vi ikke fått ettergått, men det er uansett på sin plass å være forsiktig.