Gå til sidens hovedinnhold

Nå trenger næringslivet mer enn pene ord

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Vi er opptatt av å gjøre det vi kan for å få eksisterende reiseliv i kommunen til å overleve. Vi var lei oss etter budsjettdebatten før jul, da vi ble nedstemt i forsøket på å hjelpe. Vi er enda mer lei oss nå.

Vi vet reiselivet sliter i disse spesielle koronatider, der forskrifter, påbud, råd og anbefalinger endres raskt. Vi vet også at de som har utsatt betaling av MVA. og skatt nå får renteregninger med renter på 8 og 9 %. Vi vet også at de med tungt hjerte har måtte permittere ansatte, kaste mat og tømme ut øl på grunn av de nye forskriftene. Vi vet at kassa er bunnskrapt. De har brukt opp sparepengene, og har dårlig likviditet.

Øyer Arbeiderparti er opptatt av å gjøre det vi kan for å få eksisterende reiselivsbedrifter og næringsliv i kommunen til å overleve. Etter de nye forordningene som ble annonsert på tirsdag, fikk Øyer Ap i rekordfart fremmet en interpellasjon til kommunestyremøtet i Øyer 25. mars med støtte fra Høyre, der vi ville styrke annonsert ordning med 1 million. Men dessverre, forslaget ble bare møtt med pene ord om hvor mye næringslivet og reiselivet betyr fra flertallet, Sp og SV.

Interpellasjonen fikk ikke flertall, kun rosende omtale, men altså ingen penger. Og mens det snakkes varmt om hvor mye næringslivet og reiselivet betyr, stenges dørene. Arbeidsfolk permitteres og flere og flere beveger seg på kanten av en konkurs. Da hjelper ikke pene ord. Når vi ser at Hafjell forteller om store tap i heiskortinntektene og at Nermo stenger dørene i påska, er vi svært bekymra for hvordan dette skal gå.

Om det blir slik at de kommer friske penger i rikt monn fra staten etter påske, var vi villig til å endre ordlyden i forslaget slik at den millionen vi nå ville bruke, kunne brukes som et forskudd når disse pengene eventuelt ville komme. Men dette fikk heller ikke støtte fra Sp og SV, så da er det ikke mye vi får gjort. Vi er svært lei oss, og beklager at alle våre forslag om å prøve å gi næringslivet en hjelpende hånd ikke får flertall, uansett hvor gode forslagene er.

Brit K. Lundgård, leder, Øyer Arbeiderparti