Når Arne (100) går til topps!

Av
DEL

leserinnlegg

Hvis GD hadde vært herre i eget hus, hadde Arne (100) vært toppsak på nettsiden? Nei, selvfølgelig ikke. Arne er fra Drammen. At han er 100 år og blir sendt hjem fra helsehuset mot sin vilje, tilsier ikke topplass på nettsiden til en avis, et nettsted, som har som oppgave å dekke regionen Lillehammer, Gudbrandsdalen. Så hvorfor ligger Arne 100 på topp? Fordi han gir flest klikk. Klikk trumfer geografi, når de som bestemmer, sitter i Oslo og teller penger, og de som sitter i Lillehammer, synes det er helt greit så lenge det drypper rikelig på klokker’n.

La meg ile til og si at dette ikke er ment som kritikk av hverken tidligere eller nåværende medarbeidere i GD, uansett hvor i hierarkiet de måtte befinne seg. De gjør en utmerket jobb. Dette er en kritikk av et styre som gradvis uthuler og undergraver det mandat det er gitt, ikke av sine eiere ser det ut til, men av den region, de innbyggerne, som forventer og har krav på at de som har det privilegium å gi ut en avis (nettsted) og attpå til er alene om det, tar denne oppgaven på alvor.

Det vi nå ser, det være seg Arne fra Drammen eller Tordis(37) fra Harstad eller hvem de nå er eller kommer fra, er en gradvis utvanning av GD som regionavis. Mens papiravisen lider en langsom og for oss som er glad i den, smertefull død, vil nettstedet redigeres etter antall klikk. Da spiller det ingen rolle om Arne er fra Drammen eller Vågå, for da er det Arne leserne vil ha!

Dessverre, så enkelt er det ikke. Journalistikk handler ikke om hva leserne vil ha, journalistikk handler om, noe forenklet, hva leserne må ha for å kunne orientere seg i sin egen region, forvisset om at noen følger makta med kritisk blikk og avslører det og de som skal og må avsløres i et demokratisk samfunn.

Det er en forskjell der, det er ikke alle som har fått den med seg, har jeg lest, men det forhindrer ikke at den er der!

Gunnar Tore Larsen, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags